Zutphen 2018/2022

Een sterke stad vertrouwt op haar inwoners, investeert in haar wijken en geeft ondernemers de ruimte. Zutphen is een gemeente met ambitie en visie. Een gemeente die weet wat ze kan en wat ze waard is.

Burgerbelang Zutphen Warnsveld is er voor alle inwoners.

Burgerbelang heeft zich de afgelopen vier jaar ingezet voor kleine en grote veranderingen in Zutphen. Er zijn mooie dingen tot stand gebracht en op veel gebieden heeft de gemeente de weg omhoog weer teruggevonden. Maar we zijn er nog niet. De komende vier jaar zien wij een aantal grote opdrachten voor de gemeente. Deze uitdagingen vragen om daadkracht, draagvlak en gezond verstand.

De grootste opgave voor onze gemeente blijft het versterken van onze inwoners: Wie geen werk heeft, moet meer kansen krijgen op werk. Wie hulp nodig heeft, krijgt goede hulp. Wie goede idee├źn en plannen heeft, krijgt de ruimte om deze uit te voeren.

Onze jeugd moet behouden blijven voor onze stad.

Zo worden wij een aantrekkelijke stad voor iedereen. Hoe sterker de inwoners, hoe sterker de stad.

De afgelopen jaren heeft Burgerbelang zich ingezet voor meer werkgelegenheid, minder regels en een beter cultuurbeleid met ruimte voor evenementen en meer aandacht voor onze historische binnenstad. Wij ondersteunen sportclubs en verenigingen die mensen bij elkaar brengen en kansen bieden voor iedereen die het een beetje minder heeft. Burgerbelang wil altijd iedereen de kans geven mee te doen.

De komende vier jaar krijgt veiligheid weer een belangrijke plek op onze agenda. Veilige wijken en veilig uitgaan betekenen veel voor onze stad. Wij pleiten voor cameratoezicht in de binnenstad, inbraakpreventie in de wijken, maar ook aandacht voor onveilige situaties: slechte verlichting, gevaarlijke verkeerspunten. De gemeente past op haar mensen. Maar bovenal blijft de gemeente Zutphen een stad van en voor doeners. De gemeente hoeft niet alles zelf te doen of te bedenken,w want we hebben creatieve ondernemers, enthousiaste organisatoren, ambitieuze scholen en wijken vol vrijwilligers die zich in willen zetten voor een mooie toekomst.

Wilt u ons programma of flyer downloaden dan kan dat met onderstaande link(s)

LR Flyer BBZW 21 maart (3)

Programma Burgerbelang Zutphen Warnsveld 2018-2022.doc

Share This