Petra Ackermans

Petra Ackermans

Raadslid BbZW

Sinds een jaar ben ik actief betrokken bij de Burgerbelang Zutphen Warnsveld (BbZW). Op 21 maart 2018 ben ik gekozen als raadslid voor BbZW. Daar ben ik trots op, trots dat de inwoners van Zutphen vertrouwen in mij hebben, dat ik deze taak mag gaan vervullen de aankomende vier jaar.

Op een positieve manier samen te werken, daar sta ik voor.  Samen met een enthousiast team gaan wij in deze raadsperiode aan de slag om een sterker, en betrouwbare politieke partij te worden. Ik heb goed geluisterd naar de kiezers en ook naar de inwoners welke juist niet op BbZW hebben gestemd! Niet alleen de pluspunten ook de kritiek op onze partij neem ik ten harte, wij gaan aan het werk dat beloof ik u.

Ik wil een sterker Zutphen, waar inwoners de kans krijgen zich te ontwikkelen, op welk niveau dan ook! De ambacht scholen naar Zutphen halen en een HBO opleiding.  Groei begint bij een goede opleiding, van praktijkonderwijs tot HBO elke inwoner en elk niveau is nodig om onze stad sterk te maken.

Naast onderwijs, is werk belangrijk om je te ontwikkelen en staande te houden in deze huidige maatschappij, zodat je je erkend te voelt en het gevoel geeft dat je mee doet in de maatschappij. Ook mensen met een handicap of zoals dat zo mooi heet, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tellen mee en krijgen kansen.

Zonder een woning en de juiste zorg begin je naast een opleiding en werk niets. Zutphen kan en mag groeien, de sociale huur woningen anders verdelen en meer woningen erbij voor het middensegment. Rekening houden met jongeren en mensen die met een tegenslag te maken hebben. Jongeren zijn de toekomst zorg dan ook voor een toekomst in Zutphen, voldoende woningen, opleidingen en werk!

Voor mij staat betrouwbaarheid op 1, duidelijke communicatie en geen stroperige langdradige acties maar doorpakken. Zutphen opbouwen en goed kijken hoe wij moeten bezuinigen en waar wij de zaken anders aan gaan pakken om Zutphen weer sterk en gezond te maken, natuurlijk kunnen wij niet alles wat wij willen voor elkaar krijgen, daarvoor moeten wij gaan samenwerken. Geven en nemen. Samenwerken met andere partijen en inwoners van onze prachtige gemeente.

Naast mijn raadswerk werk ik als MfN mediator om conflicten op te lossen, binnen het onderwijs en arbeidszaken maar ook bij echtscheidingen ben ik actief. Ik heb naast mijn praktijk, het scheidingscafé opgericht waar mensen gratis informatie krijgen op het gebied van scheiden. Ik verbind en werk samen om tot goede resultaten te komen. Ook mijn ervaring welke ik enkele jaren geleden heb opgedaan als GMR lid, bij stichting Archipel neem ik mee in mijn werk als raadslid.

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in vele streken van Nederland, heb ik mij uiteindelijk in 2007 gevestigd in Zutphen. Hier voel ik mij thuis, zijn mijn kinderen opgegroeid, naar school gegaan en hebben wij vrienden gemaakt. Zutphen is de plek waar ik ben thuis gekomen na een jarenlange zoektocht. Ik wil mij graag inzetten om de stad nog mooier te maken, op gebied van onderwijs, jeugd / gezin en inkomen.

Waarom heb ik voor BbZW gekozen? Ik heb voor BbZW gekozen omdat het een lokale partij is een partij met meerdere achtergronden, waar partijgenoten stemmen op verschillende landelijke partijen (tijdens de tweede kamer verkiezingen) en waar mensen met passie en enthousiasme willen werken aan een mooi Zutphen voor alle inwoners.

Ik ga voor een mooie samenwerking met andere politieke partijen , goede debatten en kritische vragen. Heeft u vragen of wilt u met mij kennismaken, mail mij gerust p.ackermans@raad.zutphen.nl

Share This