Veiligheid in Zutphen en Warnsveld

Een van de belangrijkste opgaves voor onze gemeente de komende tijd is veiligheid. De afgelopen jaren hebben wij ons als stad sterk ingezet voor een beter ondernemersklimaat, een bruisende binnenstad en aantrekkelijke woonwijken voor iedereen. Helaas trekt die ontwikkeling ook kwaadwillenden aan. We hebben allemaal de berichten in de kranten gelezen over mishandelingen in het centrum en het hoge aantal inbraken in onder andere Warnsveld.

Alhoewel Zutphen en Warnsveld nog steeds geweldige en veilige plekken zijn om te wonen, willen wij als Burgerbelang wel dat er meer aandacht komt voor de veiligheid. Daarom hebben wij als raadsfractie voor de zomer aangedrongen op het plaatsen van bewakingscamera’s in het centrum van Zutphen. De hiervoor ingediende motie leidde tot een bredere discussie over veiligheid in de binnenstad en aanstaande donderdag vindt er een speciaal forum plaats over dit onderwerp. U bent allen van harte welkom om 19:00 uur in de Burgerzaal van het oude gemeentehuis.

De belangrijke onderwerpen voor Burgerbelang zijn nu:

– Meer actie en preventie tegen inbraak; faciliteren van bijvoorbeeld buurtbeveiliging door middel van whatsapp, voorlichting aan bewoners en beter contact tussen politie en wijk. Dit geldt voor Warnsveld, maar ook voor de binnenstad.
– Veilig uitgaan: het convenant tussen horeca-ondernemers, de gemeente en de politie moet geëvalueerd worden en waar mogelijk verbeterd. Cameratoezicht moet een middel kunnen worden. Eventueel in combinatie met betere voorlichting aan jeugd en scholen over uitgaansgeweld.
– Bijzondere aandacht voor een veilige omgeving voor homoseksuelen; helaas blijkt uit gesprekken met inwoners van Zutphen dat de tolerantie voor mensen met een andere geaardheid vaak niet zo sterk is. Burgerbelang wil dit ook meenemen in het veiligheidsdossier en pleit voor meer interactie en voorlichting op scholen over dit onderwerp.

Daarnaast zijn wij altijd benieuwd naar andere voorstellen om van Zutphen een nog leukere stad te maken en van Warnsveld een nog fijner dorp.

Wij zien u graag donderdag 21 september tijdens het Veiligheidsforum.

Author:

Share This Post On
Share This