Raadsteam compleet, kandidaat-wethouder staat klaar.

Aanstaande donderdag worden de nieuwe raadsleden van de fractie Burgerbelang Zutphen Warnsveld benoemd tijdens de gemeenteraadsvergadering. De fractie zal dan bestaan uit Rick Verschure, Petra Ackermans, Emrah Yildirim en Martijn Siemes. René Sueters is onze kandidaat-wethouder en ziet daarom af van zijn raadszetel.

Volgens de wet mag een raadslid niet op hetzelfde moment wethouder zijn. Hiervoor geldt een uitzondering en dat is de periode waarin een nieuw college wordt gesmeed. De reden dat een raadslid geen wethouder mag zijn is natuurlijk omdat deze dan over zichzelf en zijn eigen beleid moet oordelen en discussiëren. Dat staat het functioneren in de weg.

Om diezelfde reden is het in onze gemeente ook een ongeschreven regel dat wanneer een wethouder niet terugkeert in het volgende college, deze vervolgens bedankt voor het raadslidmaatschap. René Sueters heeft ervoor gekozen om die beslissing nu al te nemen. Hij is op dit moment wethouder in het demissionaire college en heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van wethouder in een volgend college.

Hierdoor kan de fractie direct vanaf het begin aan de slag als volledig team en kan de wethouder zich volledig blijven richten op zijn taken. Hoe dan ook zullen wij ons in al onze rollen inzetten voor een beter Zutphen en Warnsveld.

Donderdag 29 maart vanaf 20:00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om de benoeming van de nieuwe raadsleden bij te wonen.

Author:

Share This Post On
Share This