Onroerende zaakbelasting verenigingen


Sport- en cultuurverenigingen in de gemeente Zutphen niet langer onroerende zaakbelasting laten betalen. Lokale politieke partij Burgerbelang Zutphen Warnsveld vindt dat idee interessant genoeg om te laten onderzoeken.

Fractievoorzitter Martijn Siemes bracht het onderwerp maandagavond ter sprake tijdens de raadsvergadering. Hij stelde dat de onroerende zaakbelasting een grote kostenpost is voor verenigingen die zelf bijvoorbeeld sportvelden, een dierenweide of ander onroerend goed exploiteren. Daarom moet wat Burgerbelang betreft in ieder geval worden onderzocht of vrijstelling mogelijk is en wat dat kost. Burgerbelang ziet op voorhand een aantal voordelen. Zo zou dat sport- en cultuurverenigingen in staat stellen om het lidmaatschap toegankelijk en dus betaalbaar te houden.

Zutphen zou niet de eerste gemeente zijn die verenigingen zo’n handreiking doet. Burgerbelang verwijst onder meer naar de gemeente Bronckhorst. Ruim honderd verenigingen, stichtingen en culturele instellingen in die gemeente kunnen volgend jaar een financiĆ«le meevaller van duizenden euro’s tegemoet zien. De gemeente gaat hen compenseren voor het betalen van onroerendezaakbelasting, werd onlangs besloten. Marc van der Linden, voorzitter van voetbalvereniging, becijferde vorige week dat dit geprivatiseerde verengingen tussen de 2000 en 4000 euro scheelt.

Author:

Share This Post On
Share This