Kandidatenlijst Burgerbelang Zutphen Warnsveld bekend

Ondernemers, initiatiefnemers en aanpakkers. Burgerbelang Zutphen Warnsveld deelde afgelopen vrijdagavond tijdens haar algemene ledenvergadering haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De lijst werd unaniem aangenomen.

De complete lijst telt 22 leden en bestaat uit voorzitters, studenten, gepensioneerden, ondernemers en mensen die werkzaam zijn in het maatschappelijk veld. De partij streefde naar een diverse lijst met mensen met verschillende achtergronden en netwerken. Burgerbelang is blij met de jonge talenten die zich aan hebben gemeld zoals Christine, Luuk en Emrah die tevens barsten van de ervaring met bijvoorbeeld ondernemen en organiseren. Zij kunnen rekenen op de politieke ervaring van de huidige fractieleden Martijn, Rick en Mathieu. De lijst wordt verder aangevuld met mensen zoals Wim en Petra die zich graag toe willen leggen op (de communicatie in) het sociaal domein, Heini die zich inzet voor sport en veiligheid en Anton met zijn kennis vanuit de horeca in de binnenstad.

Burgerbelang wil vooral een brede lokale partij zijn, los van politieke kleur, maar met een gemeenschappelijk doel: het beste voor de inwoners van Zutphen.

Lijsttrekker René Sueters: “Wij zoeken altijd mensen die met beide benen in de samenleving staan, die weten wat er speelt en die daar ook iets mee willen doen. De mensen op onze lijst zijn ondernemend en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. We zijn dus heel blij dat ze zich kandidaat willen stellen als raadslid voor Burgerbelang. Harde werkers zijn het, die tegen een stootje moeten kunnen. Zutphen is geeen eenvoudige gemeente, de opgaves zijn groot, maar de kansen gelukkig ook.”

Naast de presentatie van de kandidaat raadsleden gaf de partij ook de koers aan waarmee zij de volgende raadsperiode in wil gaan. Zij wil dat de gemeente haar focus op werkgelegenheid en het aantrekken van ondernemers en participerende burgers vast houdt. Burgerbelang wil daarnaast meer aandacht voor veiligheid in de gemeente, een breder onderwijsaanbod en burgers en ondernemers meer betrekken bij besluitvorming.

Kandidatenlijst Burgerbelang Zutphen Warnsveld 2018-2022
Rene Sueters
Martijn Siemes
Rick Verschure
Mathieu Jaspers
Petra Ackermans
Anton Menkveld
Emrah Yildirim
Heini Papperse
Wim Imhoff
Christine van Alen
Luuk Nengerman
Karin vd Velde
Hans Oosterveld
Justine van Lindenberg
Evert Olthuis
Willie Beuseker
Amke Hulsbos
Mark Vernooij
Jelle Sueters
Yvonne Teunissen
Hans Post
Esther van Beek

Author:

Share This Post On
Share This