Burgerbelang wil aanpak voor de verkeerssituatie op de Kruising Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat!

Met een motie die aanstaande maandag ingediend zal worden wil Burgerbelang het college oproepen de verkeerssituatie rondom de kruising Jan Vermeerstraat/Gerard Doustraat veiliger te gaan maken. Waar andere partijen vragen stellen over de situatie wil Burgerbelang dat er nu daadwerkelijk iets gaat gebeuren.

Na het weghalen van de stoplichten is de situatie er niet beter op geworden. Al jaren is dit een onderwerp van gesprek maar het blijft bij het oude liedje. Door de stoplichten weg te halen werd er een behoorlijk bedrag bezuinigd. Dit moet nu in de veiligheid van deze kruising ten goede komen vind Burgerbelang. Ze worden hierin gesteund door bewoners uit de buurt maar ook rijschoolhouders die de alarm bellen rinkelen over deze kruising. Henny Leenen van de gelijknamige autorijschool “de Jan Vermeerstraat heeft iets weg van een 50km weg en daar gedragen de chauffeurs zich naar. Er wordt te hard gereden op deze weg en dat komt de veiligheid ter hoogte van deze kruising niet ten goede”

Gevaarlijkste kruispunt van Zutphen”

Deze titel heeft dit kruispunt gekregen door de verkeersongelukken die er plaats hebben gevonden.Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er zijn in de afgelopen jaren diverse ongelukken geregistreerd en daarbij zijn vooral de fietsers de dupe geweest. Door deze geregisteerde ongelukken heeft dit kruispunt de titel van gevaarlijkste kruising gekregen. En dat is niet een titel waar we trots op mogen zijn! Maar er zijn ook bronnen dat er niet geregistreerde ongelukken plaats vinden en dat maakt het extra zorgelijk.

Burgerbelang hoopt dat het college haar verantwoordelijkheid pakt naar de inwoners en deze situatie op korte termijn daadwerkelijk gaat aanpakken. Verder beraad Burgerbelang zich op meer verkeerssituaties die de aandacht verdienen.

motie verkeersituatie Jan Vermeerstraat Gerard Doustraat

Author:

Share This Post On
Share This